activitat

cultura
Obrim les nostres portes
La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran comença a obrir portes aquest dissabte, dia 6 de juny.

El Museu de Cervera es posarà en marxa el dissabte dia 6 i es podrà visitar de franc durant tot el mes de juny. Per visitar la Casa Duran i Sanpere caldrà cita prèvia, amb un màxim de 6 persones que hauran de ser del mateix nucli familiar. La resta d’espais expositius estaran oberts en l’horari habitual.

El Museu Tàrrega Urgell, ubicat a l’antic casal de la familia Perelló, obrirà el mateix dissabte i ha programat 9 dies de portes obertes (del 6 al 14 de juny), a més d’obsequiar els visitants amb un detall de benvinguda. L’altre equipament museístic de la ciutat, el Museu Trepat, obrirà a patir de la fase 2.

El Museu d’Art Jaume Morera, que atresora una àmplia exposició d’art modern i contemporani de la ciutat de Lleida, tornarà a obrir el dia 6 amb el seus horaris habituals i garantint una visita segura i confortable en totes les sales. El museu oferirà l’exposició “Inventari General”, que combina una selecció d’obres de la seva col·lecció i l’obertura al públic del seu magatzem.

Tant el Museu de la Conca Dellà (Isona) com Dinosfera (Coll de Nargó) obriran els caps de setmana a partir del 6 de juny, oferint entrada gratuïta aquest primer de cap de setmana. A partir de juliol es podran visitar tots els dies excepte els dilluns. També s’amplia l’horari durant el juny, juliol i agost, de 10 a 14 i de 16 a 19 h. El juliol i l’agost és previst fer visites guiades paleontològiques, al castell de Llordà, a l’església de Covet i al coll de titanosaure.

El Museu de la Noguera, centrat en el patrimoni arqueològic de Balaguer, obrirà també les portes aquest dissabte amb els horaris habituals i tant el museu com el Centre d’Interpretació de l’Or del Segre seran gratuïts durant tot el mes de juny.

Igualment, el Museu de Lleida té previst reobrir les portes dissabte 6 de juny, tant pel que fa a l’exposició permanent com a la mostra d’obres seleccionades de la Col·lecció Gelonch, amb un elaborat pla de reobertura que garanteix la màxima seguretat per al públic i per al personal. Fins al 30 de juny, l’entrada al museu serà gratuïta en l’horari habitual.

L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, dedicat a l’etnografia de les Valls d’Àneu i de la resta del Pallars Sobirà, obrirà el dia 6 de juny, a les 19 h, amb una emissió en directe per Instagram a càrrec de la singular pubilla l’Esperanceta, mentre que l’obertura al públic amb horari de 17 a 20 h es farà el dilluns, dia 8. A més, l’espai proposa com a al·licient una setmana de visites gratuïtes.

Quant al darrer espai que s’ha incorporat a la Xarxa, el Museu Hidroelèctric de Capdella, espai destinat a preservar i difondre el patrimoni hidroelèctric de la Vall Fosca, obrirà també aquest dissabte amb un horari que anirà de 12 a 14 h i diumenge de 11 a 14 h. Aquest primer cap de setmana les visites -sempre individuals o en grups familiars- seran de franc.

El Museu de Guissona, que acull restes arqueològiques des de la Prehistòria fins a l’època romana, obrirà també el dia 8, tot i que el Parc Arqueològic (muralles, entrada, cases i termes romanes) ho farà a l’entrada a la fase 3. Durant aquesta quinzena l’entrada serà gratuïta. Els organitzadors preveuen exposar dibuixos que han fet les escoles locals sobre el museu.

El Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (amb col·leccions dedicades a la prehistòria, el romànic, el gòtic, el renaixement i el barroc, i una d’escultures de sal) es posarà en marxa el 13 de juny de juny coincidint amb els actes del Corpus de Solsona. El cap de setmana del 13 i 14 serà jornada de portes obertes. Destaca l’obertura del taller (exclusivament per a famílies) de l’exposició “El Solsonià. Viure i morir al neolític mitjà” amb límit d’aforament i mesures d’higiene.

El Museu Diocesà d’Urgell, amb una de les principals col·leccions d’art religiós de Catalunya, i el Musèu dera Val d’Aran, dedicat a la història, l’art, l’etnografia i l’etnologia de la Val d’Aran, obriran també les seves portes durant la segona quinzena de juny.

Més activitats d'aquest tipus:
Més activitats a aquesta comarca:
Dinosfera (Obrim els museus)
Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Obrim els museus)
Museu Comarcal de l'Urgell (Obrim els museus)
Museu d’Art Jaume Morera
Museu de Cervera (Obrim els museus)
Museu de Guissona (Obrim els museus)
Museu de la Conca Dellà (Obrim els museus)
Museu de la Noguera (Obrim els museus)
Museu de Lleida (obrim els museus)
Musèu dera Val d'Aran (Obrim els museus)
Museu Diocesà d'Urgell (Obrim els museus)
Museu Diocesà i Comarcal de Solsona (Obrim els museus)
Museu Hidroelèctric de Capdella (Obrim els museus)