“Vianda”, ball de la Passa, disfressa del llençol i calderada popular. Es recomana la degustació del farcit de carnaval, plat típic d’aquest dia, i gaudir del ball de nit.
Read More
Archives for gastronomia
Dijous Gras – Castellciutat (l’Alt Urgell)
L’últim dijous abans de Quaresma a la població de Castellciutat se celebra el Dijous Gras amb un sopar popular i un ball de disfresses, entre altres activitats festives.
Read More
Jornada gastronòmica de l’oli i la tòfona – Bellaguarda (les Garrigues)
Demostració i tast de la cuina de l’oli i la tòfona amb l’organització de diverses activitats per a tots els públics i espai mercat de productes de proximitat.
Read More
Festa Major del Sant Misteri – Cervera (la Segarra)
Se celebra el dia 6 de febrer en commemoració d’un fet tingut per miraculós esdevingut el segle XVI. És una de les festes més importants de la ciutat. El dia 6 de febrer de 1540 es trobaven reunides a l’església de Santa Maria de Cervera unes setze persones per procedir a la divisió d’un bocí de fusta que creien que pertanyia a la Creu on morí Jesús. Després de diversos intents un sacerdot la partí i en el mateix moment va caure un gota de sang i se sentí un tro. El poble sortí al carrer cridant “Misteri” i amb
Read More
“Vine al Pallars, viu el Jussà” (El Pallars Jussà)
Degustacions de productes km 0 i tast de vins als diversos cellers de la comarca.
Read More
Calderada de Sant Antoni – La Seu d’Urgell (l’Alt Urgell)
Els pagesos cuinen i reparteixen 5.000 racions d’escudella. La festa inclou els populars Tres Tombs i la Pujada al Pal.
Read More
Visita guiada + tast torrons i vins dolços – Cambrils (El Solsonès)
Visita guiada i tast de torrons artesans amb sal i vins de proximitat al Salí de Cambrils. Amb reserva prèvia.
Read More
IOGA + BRUNCH – Cambrils (El Solsonès)
Classe de ioga 1:15 + brunch al Salí de Cambrils. Amb reserva prèvia.
Read More
Porcpassió (diverses poblacions)
9ª edició de la mostra gastronòmica PORCPASSIÓ organitzada per Hostaleria de Lleida. Durant tot el mes de novembre, el porc és homenatjat com un dels productes més autèntics i populars de la gastronomia de Lleida als fogons de 45 restaurants de Lleida i província.
Read More
#TrobadesNL. Si un dit assenyala la lluna – Alins (El Pallars Sobirà)
Xerrada + observació astronòmica + tast de vi i formatge, amb l’escriptor-científic Toni Pou i la guia Montse Ballbè.
Read More