activitat

natura
Segrià, Terra de Floració - Visites guiades un Pom de blancor - Montoliu de Lleida
Els perers de l’Horta

Us oferim una ruta guiada per pagesos per les hortes de Montoliu de Lleida, on predomina el cultiu de perers, que en època de floració donen lloc a un paisatge que anomenem un pom de blancor, pel patchwork que conforma l’entapissat de flors blanques sobre fons verd, i la forma d’agrupar-se les flors en petits poms, com rams de núvia.

És una ruta també de camins de l’aigua, en tant que seguim els camins de servei de les secles i canals que han fet fèrtil i conreable aquesta terra, i que tingueren també la seva explotació industrial, com testimonien les fumeres que s’han conservat dels antics molins que aprofitaven la força de l’aigua.

Comencem la nostra ruta per l’antiquíssima Secla de Torres, des de la que es té una visual magnífica de les hortes que davallen cap al riu Segre. Baixem enmig de les hortes, per la darrera banqueta del canal d’Urgell fins a l’espai natural dels Patamolls de Montoliu, a tocar del riu Segre, on acaba el seu curs el canal, una de les obres d’enginyeria més importants del segle XIX. A la zona també trobarem un búnquer de la Guerra Civil, actualment dins el curs del riu Segre. Travessarem els Patamolls i pujarem per les hortes de Montoliu de Lleida fins al punt de partida.

Abans de dur a terme la ruta farem una visita guiada per la Cooperativa Agrària de Montoliu de Lleida, on veurem com ha evolucionat el sector hortofrutícola a les nostres contrades. A continuació començarem la ruta on els guies us introduiran a la història dels llocs que visiteu, a les feines del camp que han dut a terme els pagesos que han transformat el territori, un espai de natura antropitzada, informació que us ajudarà a comprendre el paisatge que veureu, amb camps de perers curulls de flors blanques.

A mitja ruta tindrem un tast de producte local.

Distància: 4 Km.

Durada de l’activitat: Es preveu una durada aproximada de 3 hores.

Tamany del grup per ruta: màxim 20 persones.

Horaris: Inici a les 10h.

Preu: 6 euros per persona.

Inscripcions: https://www.iter5.cat/inscripcions/formCursa.php?id=1839

Email:marxatardorbaixset@gmail.com
Més activitats d'aquest tipus:
Más activitats d'aquesta comarca
El Segrià
Montoliu (ajuntament)